Subiectul propus de presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania (APMCR), ing. Claudiu Georgescu, la cea de-a cincea editie a Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii 2016 - eveniment programat sa se deruleze in Sala Atlas a Radisson Blu Hotel - Bucuresti, la data de 24 mai a.c., se intituleaza sugestiv: „Este Romania pregatita pentru o locuire sustenabila?”. Astfel, in fata auditoriului format din peste 300 de specialisti, conferentiarul va efectua o analiza a fondului actual de locuinte, incercand sa stabileasca, in functie de cerintele directivelor europene, perspectivele pietei nationale a constructiilor rezidentiale. De asemenea, tema prezentata constituie un bun prilej de dezbatere interactiva a noilor standarde de locuire din UE.
„Romania nu are acum un proiect de locuire sustenabila. Suntem intr-o tara in care doar 2% din suprafata este construita, fata de 6% in Germania, de exemplu. Infrastructura municipiului Bucuresti este buna pentru anii 1900, nu pentru 2016. Pentru a rezolva aceste probleme, pe termen mediu si lung, ar fi de dorit o implicare a factorilor de decizie din administratia centrala in elaborarea unor planuri si strategii privind locuirea in Romania”, a declarat Claudiu Georgescu, referindu-se la tema supusa auditoriului conferintei din 24 mai 2016.

Parteneri institutionali:

Organizatori:
Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din RomaniaCIROM Ministerul Fondurilor Europene AVIR ECONET ANMAR ADUCSIEAR
ROGCB BPIE AAECAHK ARACO PPTT PSCARIC
OAR UAUIM AICPS ARISIAIIROUTCBCTDS