„Noile scheme de certificare a cladirilor sustenabile in 2016 - studiu comparativ” reprezinta titlul si subiectul propuse auditoriului ce va asista la lucrarile conferintelor EURO-Constructii (editia a cincea) si EURO-Fereastra (editia a opta), ce se vor desfasura la data de 24 mai a.c., in cadrul Salii Atlas a Radisson Blu Hotel - Bucuresti, incepand cu ora 8:00, de Razvan Nica, director general si fondator al societatii BuildGreen.
Razvan Nica este unul dintre primii promotori ai dezvoltarii sustenabile in Romania, devenind primul evaluator BREEAM si al doilea profesionist acreditat LEED AP BD+C din tara noastra. In 2010, Razvan Nica a fondat BuildGreen, prima companie din Romania specializata in consultanta pentru dezvoltarea sustenabila si certificarea verde a cladirilor.
„BuildGreen este astazi liderul pietei de consultanta in domeniul dezvoltarii sustenabile din Romania si detine un portofoliu impresionant, care se remarca prin cel mai mare numar de proprietati certificate LEED/BREEAM, cea mai mare rata de succes de pe piata si cel mai ridicat nivel de certificare obtinut de o cladire din Romania”, a declarat conferentiarul, referindu-se la activitatea firmei pe care o coordoneaza.
Avand peste 10 ani de experienta pe piata imobiliara si mai mult de 30 de proiecte certificate cu succes, Razvan Nica a gestionat proiecte de dezvoltare sustenabila pentru companii de top din Europa Centrala si de Est, cum ar fi: Immochan, NEPI, Aberdeen Asset Management, Portland Trust, EBRD, S Group Holding, Genesis Development, PADECO, BogArt Construct, Bluehouse Development, S IMMO AG, Arup. Inainte de a infiinta BuildGreen, specialistul a coordonat primul proces de certificare BREEAM a unei cladiri de birouri din Romania (Euro Tower, in cadrul Cascade Group).

Parteneri institutionali:

Organizatori:
Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din RomaniaCIROM Ministerul Fondurilor Europene AVIR ECONET ANMAR ADUCSIEAR
ROGCB BPIE AAECAHK ARACO PPTT PSCARIC
OAR UAUIM AICPS ARISIAIIROUTCBCTDS