Cu prilejul lucrarilor Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii 2016, eveniment ce se desfasoara la data de 24 mai a.c. in cadrul Salii Atlas a Radisson Blu Hotel - Bucuresti, ca noutate, va fi prezentata conceptia specialistilor reputatei organizatii de prestigiu international in domeniul atestarii si promovarii caselor pasive, Passivhaus Institut (PHI), din Darmstadt - Germania.  
Astfel, expunerea arh. Dragos-Ionut Arnautu, reprezentant al bine-cunoscutului institut german, va reliefa auditoriului cele mai noi aspecte referitoare la sustenabilitatea aplicata in arhitectura si legatura stransa intre geometria arhitecturala si eficienta energetica a cladirilor.
Explicand succint subiectul prezentat, intitulat „Cladirile pasive - sustenabilitate aplicata”, specialistul PHI Darmstadt a subliniat ca „relatia dintre imobil si energia utilizata este rezultatul unei ecuatii cu trei variabile: iluminarea naturala, incalzirea pasiva, precum si racirea pasiva. Acesti trei factori pasivi sunt extrem de importanti, deoarece manifesta o influenta majora asupra formei arhitecturale. Integrarea cerintelor tehnice si functionale ale arhitecturii pasive intr-un concept estetic satisfacator reprezinta, in consecinta, atat o provocare, cat si o oportunitate. Prin dialog direct, cu prilejul conferintei, vom aduce o contributie activa in directia atingerii acestui scop”.
Referindu-se la oportunitatea organizarii unor evenimente axate pe subiecte de stricta actualitate, cum sunt cele legate de dezvoltarea durabila in constructii si de eficienta energetica, arh. Dragos Arnautu a mai precizat: „Ma bucur sa vad ca interesul in ceea ce priveste eficienta energetica a imobilelor si arhitectura sustenabila creste in Romania. Urmaresc cu deosebita atentie demersurile intreprinse de organizatorii conferintelor EURO-Constructii si EURO-Fereastra, in domeniul promovarii conceptelor de dezvoltare durabila si eficienta energetica, deoarece acestea reprezinta un bun prilej de informare a operatorilor pietei din Romania, ce se intrunesc anual pentru a dezbate aceasta problematica de o complexitate deosebita. De altfel, sunt un membru activ al acestei miscari internationale, ce promoveaza sustenabilitatea in arhitectura si constructii. Totodata, imi face o deosebita placere sa ma implic in diverse proiecte din tara, pe marginea subiectelor discutate cu ocazia derularii evenimentelor”.

Parteneri institutionali:

Organizatori:
Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din RomaniaCIROM Ministerul Fondurilor Europene AVIR ECONET ANMAR ADUCSIEAR
ROGCB BPIE AAECAHK ARACO PPTT PSCARIC
OAR UAUIM AICPS ARISIAIIROUTCBCTDS