In curs de actualizare!

Florian Libocor, economist-sef al BRD-Groupe Societe Generale, va sustine o prezentare referitoare la principalele estimari si tendinte remarcate in plan macroeconomic, care constituie premisele de dezvoltare pe termen scurt si mediu. Astfel, in acceptiunea Comisiei Nationale de Prognoza (CNP), proiectia principalilor indicatori macroeconomici din intervalul 2015-2018 (reiterati in prognoza de iarna 2015, publicata in februarie a.c.) indica sporiri succesive ale PIB de 2,8%, 3%, 3,3% si 3,5%, in timp ce valoarea adaugata bruta din constructii (revenind in marje pozitive, dupa scaderea de -0,5% din 2014) se va majora cu 4,8%, 5,2%, 5%, respectiv 5,5%. Dupa cum se cunoaste, in fundamentarea bugetului de stat si a altor elemente ce influenteaza economia nationala, Guvernul se bazeaza exclusiv pe datele publicate de CNP (ca institutie subordonata primului ministru) si/sau de Institutul National de Statistica, in timp ce operatorii economici se confrunta, de multe ori, cu situatii diametral opuse celor prognozate oficial, astfel incat specialistul BRD va incerca, la conferinta, sa-si fundamenteze expunerea prin intermediul unor informatii mult mai apropiate de realitatea „din teren”.
Director general si fondator al societatii BuildGreen, Razvan Nica este unul dintre primii promotori ai dezvoltarii sustenabile in Romania, devenind cel dintai evaluator BREEAM si al doilea profesionist acreditat LEED AP BD+C din tara noastra. In 2010, Razvan Nica a fondat BuildGreen, prima companie din Romania specializata in consultanta pentru dezvoltarea sustenabila si certificarea verde a cladirilor.
BuildGreen este astazi liderul pietei de consultanta in domeniul dezvoltarii sustenabile din Romania si detine un portofoliu impresionant, care se remarca prin cel mai mare numar de proprietati certificate LEED/BREEAM, cea mai mare rata de succes de pe piata si cel mai ridicat nivel de certificare obtinut de o cladire din Romania.
Avand peste 10 ani de experienta pe piata imobiliara si mai mult de 30 de proiecte certificate cu succes, Razvan Nica a gestionat proiecte de dezvoltare sustenabila pentru companii de top din Europa Centrala si de Est, cum ar fi: Immochan, NEPI, Aberdeen Asset Management, Portland Trust, EBRD, S Group Holding, Genesis Development, PADECO, BogArt Construct, Bluehouse Development, S IMMO AG, Arup. Inainte de a infiinta BuildGreen, specialistul a coordonat primul proces de certificare BREEAM a unei cladiri de birouri din Romania (Euro Tower, in cadrul Cascade Group).
Tema propusa de expertul BuildGreen la Conferinta Internationala despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii 2016 (editia a cincea) se intituleaza „Noile scheme de certificare a cladirilor sustenabile in 2016 - studiu comparativ”, care constituie un subiect de stricta actualitate, propus celor peste 360 de persoane ce vor forma auditoriul evenimentelor.
Dragos Matei (Romania), de la AGC Flat Glass, va prezenta un studiu de caz ce face parte din seria simpozioanelor referitoare la alegerea sticlei pentru cladiri verzi. Astfel, analiza costurilor legate de achizitia sticlei trebuie facuta in contextul unei durate mai mari de exploatare, de pana la 20 de ani. Experienta arata ca, dupa o perioada relativ scurta, toate cheltuielile suplimentare generate de optiunea pentru un sortiment mai performant se amortizeaza.
Gabriel Biris, Secretar de Stat in Ministerul Finantelor, va sustine tema intitulata „Modificari de interes in noul Cod Fiscal”. Subiectul – sustinut de un specialist cu peste 19 ani de expertiza in domeniul legislatiei fiscale. Programata spre finalul evenimentului, alocutiunea prilejuieste dezbateri interactive si trasarea unor concluzii, inclusiv pe baza informatiilor expuse anterior de specialistii din domeniu.
Ovidiu Stefanescu, senior editor al revistelor Fereastra si Agenda Constructiilor se va referi la tema „Oportunitati si perspective pentru piata de tamplarie si fatade”. Prezentarea va incepe cu o analiza succinta a sectorului analizat, pe parcursul lui 2014. De asemenea, cei prezenti vor avea posibilitatea sa acceseze informatii utile cu privire la estimarile pentru exercitiul financiar in curs. Avand in vedere situatia economica incerta care caracterizeaza economia nationala si cea europeana, se va incerca identificarea celor mai potrivite solutii care ar putea fi adoptate de companiile din domeniu in vederea asigurarii unui grad acceptabil de profitabilitate si depasirii dificultatilor actuale.

Parteneri institutionali:

Organizatori:
Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din RomaniaCIROM Ministerul Fondurilor Europene AVIR ECONET ANMAR ADUCSIEAR
ROGCB BPIE AAECAHK ARACO PPTT PSCARIC
OAR UAUIM AICPS ARISIAIIROUTCBCTDS